حلیم با شکر استفاده میشه یا با نمک؟





واسه خیلیها سواله که در اصل
حلیم رو با شکر میخورن یا با نمک؟

اگه خیلی دوست دارید حقیقتِ ماجرا رو بدونید
این صفحه رو تا آخر بخونید و بدون تعصّب
به این مقوله نگاه کنید


هَلیم   یا حَلیم
از غذاهای سنتی منطقهٔ خاورمیانه است
که با گوشت یا مرغ پخته میشود

هلیم انواع مختلف دارد
و مواد اولیهٔ آنها با یکدیگر متفاوت است
اما برای تهیه هلیم گندم از گندم پوست‌ گرفته
و گوشت گوساله یا گوشت مرغِ ریش ریش شده
و مقداری روغن؛ دارچین و شکر استفاده میشود
رنگ هلیم با افزودن ادویه‌ جات
مانند دارچین و شکر عوض میشود

برای تهیه هلیم بادمجان از بادمجان؛ پیاز
برنج؛ آب و مقدار مورد نیاز نمک استفاده میشود


پس تا اینجای قضیه به این نتیجه رسیدیم
که کلا دو نوع حلیم وجود داره
یکی حلیم بادمجان و یکی حلیم گندم

حالا بعضی میگن هلیم با "ه" دو چشم
و بعضی میگن حلیم با "ح" جیمی درسته
مدل نوشتن زیاد مهم نیست؛ اگر چه امروزه
حلیم رو با "ح" جیمی مینویسند ولی بحث ما
روی این موضوعه که حلیم با شکر یا نمک؟

پس شد دو نوع حلیم

حلیم بادمجان
که غذایی ست ایرانی و از غذاهای سنتی
کرمان، شیراز و اصفهان که با استفاده از  بادمجان
 و گوشت (یا مرغ) پخته شده و با کشک و نان
خورده میشود و البته با نمک

حلیم گندم
غذایی ست ایرانی و از غذاهای سنتی
که پر از مواد مغزی ست که بعنوان صبحانه
و در ماه مبارک رمضان با شکر خورده میشود

عزیزانی که همچنان با ما هستن و بدون تعصب
مطلب ما رو میخونن دیگه تا الان متوجه شدن
که در حلیم گندم از شکر استفاده میشه
و در حلیم بادمجان از نمک استفاده میشه

پس دیگه مشخص شد
اون عزیزانی که حلیمِ گندم رو
با نمک میخورن یه کارِ غیرِ معمول
انجام میدن و حلیم بادمجان رو
با حلیمِ گندم اشتباه گرفتن

حالا میخواهیم با توجه به مسائل علمی
و پزشکی بگیم حلیم با نمک درسته یا شکر

 مواد قندی علاوه بر این كه باعث بهبود
طعم غذاها میشن، بلكه باعث وسیع تر شدن
طیف غذاها هم میشن؛ مثلا برای مثال
خوردن یك صبحانه پر از فیبر كه شامل
مواد مغذی مهمه مثل دانه های غلات
بدون وجود شكر، مزه مقوا میده و غیرقابل
خوردن میشه؛ و میوه های اسیدی و ترش هم
با شكر، طعم بسیار خوبی پیدا می كنن


فیبر موجود در گندم سبوس‌ دار
با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون
کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون
باعث سلامت بهتر قلب و کاهش
بیماریهای قلبی میشه

حلیم یک غذای پرکالری محسوب میشه
صد گرم حلیم؛ صد و نود کالری انرژی داره
و حاوی شش گرم پروتئین، دَه گرم چربی
بیست گرم کربوهیدرات، یک میلی‌گرم آهن
و نُه میلی‌گرم کلسیمه

حلیم گندم به دلیل داشتن گندم
علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا؛ منبع بسیار
خوبِ روی، منیزیم، آهن و نیاسینِ
البته اگه در تهیه این غذا از گندم سبوس‌ دار
که فیبر زیادی داره استفاده بشه، در بهبود
برخی از بیماری‌ های دستگاه گوارش
سرطان روده و سینه نیز موثر میشه

به شرطی که با شکر خورده بشه
چون خوردنِ نمک کلسیم رو از استخوان
جدا میکنه و باعث دفع کلسیم از طریق ادرار
میشه به همین دلیل باعث نازک شدنِ استخوان
و پوکی استخوان میشه و علاوه بر اون
باعث افزایش احتباس مایعات در بدن میشه 

حالا خودتون میدونید

میخواهید حلیم رو درست مصرف کنید
یا اشتباه مصرف کنید؛ مختارید

ولی خدایی سر سفره ی صبحانه
یا سر سفره ی افطار از حلیم همراه نمک
صحبت نکنید و اطلاعات غلط منتشر نکنید

اون حلیمی که با نمک خورده میشه
حلیم بادمجونه نه حلیم گندم


روزاتون از غم بری
حلیم هاتون همش شکری

با حلیم نخورید نمک
که گوشاتون میشه کر باید بزنید سمعک





.

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic